Buurtje

Wij wonen in een semi doodlopende straat.
Semi, omdat je met wat slalommen er wel UIT  kan, maar dan moet je dat wel weten. Aan het begin van de straat ziet het er uit of het HOOGspanningskastje midden aan het eind van de straat, de straat afsluit.
Er komt dus bijna geen verkeer doorheen

Zo’n 35 jaar geleden werden er op deze “vlek” 113 nieuwbouwhuizen opgeleverd. Onze straat telt 30 huizen in 5 verschillende types. Er kwamen (beginnende) gezinnen en alleenstaanden in deze straat  wonen.

Omdat je allemaal voor dezelfde dingen kwam te staan, zoals tuinaanleg, buitenverlichting, heggen etc. hadden we, in het begin, contact met elkaar. Een paar buren werden close bevriend, er werd op elkaars kinderen gepast en bij ziekte voor elkaar boodschappen gedaan.

Inmiddels zijn er veel van de originele bewoners vertrokken en wonen er nog 8 van de oorspronkelijke gezinnen (sterk uitgedund omdat de kinderen het huis uit zijn).
Als we elkaar zien op straat maken we soms een praatje, verder is er weinig contact.
De nieuwere bewoners zijn erg op zich zelf, sommigen zien of horen we zelden en weten we ook de namen niet van.

Verleden week stond er een ziekenauto voor het huis van één van de oorspronkelijke bewoners. Ik heb niet gezien wie er inging en géén dusdanig contact dat ik aanbel om te vragen wat er aan de hand is.

Vandaag kwam ik de beide bewoners lopend tegen in het winkelcentrum, we gaven elkaar de beste wensen voor het Nieuwejaar en raakten aan de praat. Zij was in de ziekenauto meegenomen, had een tia gehad. Erg geschrokken, maar na testen in het ziekenhuis, kwam de beweeglijkheid in haar linkerkant weer terug en mocht ze naar huis.
Ze blijft onder controle maar het gaat nu goed, vertelde ze.

Even zag ik een flits van  het begin in onze straat vroeger, van onze jonge gezinnen, zij met 2 kinderen wij toen nog met één en nu zag ik ons staan; 3 grijze duiven pratend over onze gezondheid. Het lijkt alsof de tijd voorbij is gevlogen.
En hoewel we zelden contact hebben, voelt het nog vertrouwd; een
stukje gedeeld verleden.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
484bf9
Onthoud mijn gegevens!