Familie

De Kerstdagen en ook Oud- en Nieuw brengen we meestal door met familie.Men zegt wel eens vrienden kun je kiezen, familie heb je voor je hele leven.
En zo is het.
Familie kies je niet uit; je hebt ouders en broers,
je kiest een partner, kinderen krijg je.
Ik ben stapel op mijn vrienden, breng tijd met ze door en geniet van ze (en hopelijk zij van mij). De feestdagen breng ik
echter graag met familie door.

Als je met familie bent is dat “eigen” en als je geluk hebt, wordt het aangetrouwde deel van de familie ook erg “eigen”.
Wat er bijzonder aan broers en zussen, sommige neven en nichten is, is dat zij je kennen vanaf je geboorte; aan een half woord heb je genoeg om dingen te begrijpen. Van de (klein) kinderen weet je zelf “alles” af vanaf hun geboorte en ook dat is
mega vertrouwd.

Kerstavond waren we “bijna” compleet en het traditionele kerstverhaal werd prachtig voorgelezen. Ieder jaar leest een ander lid van de familie een kerstverhaal voor. Voor volgend jaar ben ik aangewezen

Eerste Kerstdag ‘s avonds kleden we ons
 mooi voor het diner, maar overdag loopt iedereen rond in wat hem of haar lekker zit, zelfs al is het een ochtendjas.
Zelden is “het hele zooitje” bij elkaar als dat wél zo is tuttelen we wat en genieten van elkaars aanwezigheid.
De sjoelbak staat in de kamer en in wisselende samenstellingen wordt er gesjoeld.
Het enige (klein) kind heeft altijd wel een oom of tante, opa of oma die “iets” met hem wil doen. ( af en toe wil hij dat papa tegen opa of oom speelt. En zo geschiedt!)

Sommige jaren wandelen we een stukje; dit jaar kwam het er niet van; het weer was er niet naar; we vermaakten ons binnen ook prima.

De “(lang)slapers” komen ieder op hun eigen tijd naar beneden, al dan niet aangekleed en als de laatste beneden is wordt er uitgebreid ontbeten. Soms is dat meer brunchen dan ontbijten; daarvóór hebben alle “wakkere mensen” al menig koppen thee of koffie op.

Dan komt de
familie uit het oosten en komt er een wisselende samenstelling. Er wordt verwelkomt en afscheid genomen en ook dan weer een superrelaxte dag met een “lekker maaltje” en koffie toe.

En als op “derde kerstdag” de laatste bezoekers zijn vertrokken, het huis één grote puinhoop is met een badkamer vol handdoeken en speelgoed onder de bank dan zucht ik:
“Wat was het weer helemaal TOP en wat ben ik een gelukkige partner, (schoon) mam, oma, zus en tante met
familie om me heen.”

 

.

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c440a7
Onthoud mijn gegevens!