Gevallen vrouw (2)

Op 6 september schreef ik al over mijn schouder.Een paar fysiobezoeken verder doet het nog steeds pijn, kan ik er overdag mee leven, maar ’s nachts niet. Ik kom moeilijk in slaap en als ik slaap draai ik me kennelijk zó om dat ik van de pijn wakker word en niet meer in slaap kom. Na een aantal doorwaakte nachten vindt de fysiotherapeute (de manlijke is met vakantie en heeft me overgedragen aan een vrouwelijke collega) het zo niet kunnen, ze adviseert me of pijnstillers of spierverslappers te gaan gebruiken. Na overleg met de arts, natuurlijk.

Ik maak een afspraak bij de huisartsenpraktijk, de dokter zal mij donderdag tussen 11 en half 12  bellen, zegt de assistente. Dat gebeurt ook prompt, de dokter geeft advies, hetgeen neerkomt op ’s nachts een ( zware) spierverslapper, die slaperige bijverschijnselen heeft. Hoewel ik er niet van houd om “iets” in te nemen, denk ik dat het in dit geval wel verstandig is. Ik ga de bijsluiter NIET lezen. De vorige bracht me al schrik genoeg aan. (Er hoeft bij deze pillen géén maagversterker)
Het recept ligt bij de apotheek. Ik haal het op.
Ik moet betalen. Dit middel vergoedt de zorgverzekeraar niet. Maf.
Ik krijg in
eerste instantie een spierverslapper ( wel vergoed, maar de maagversterker niet) .
Ik krijg in
tweede instantie een zwaardere spierverslapper, die niet vergoed wordt.????

Als het maar werkt.
Ik doe braaf mijn oefeningen (mag niet fanatiek en maar een paar)
Het lijkt me zo weer eens fijn zonder pijn te zijn.
De komende nachten kan ik, mét de pillen, slapen, hetgeen mijn humeur overdag erg ten goede komt. De pijn overdag blijft.
Totdat……………. ik even vergeet dat
 mijn rechter arm gebruiken geen slimme actie is, en ik woest een kan water naar een kat, die het op mijn vissen gemunt heeft, gooi.
De pijn daarna is gigantisch, ik
 laat me op de bank vallen om niet flauw van de pijn te vallen, maar………………. Daarna is de pijn verdwenen!! Ik heb één totaal pijnvrije middag en avond.
Ik ga de nacht in zonder pijnstillers, wordt om half 6 wakker; de pijn is er weer.
Jammer.


 

Reacties

Is 't nu bekend wat er precies met je schouder aan de hand is?
Slijmbeursontsteking, frozen shoulder, pees-/spierproblematiek?

Ik ken de frozen shoulder maar al te goed - de pijn is heeeeel pijnlijk; en daarbij helpen pillen en spuiten niet...mja 't kan bij jou wat anders zijn?
Liefsz

slijmbeurs én peesontsteking.Zwelling, weinig ruimte : pijn. fysio : deskundig rekken, strekken en trekken, ruimte creeeren, eerst meer pijn, dan minder. Pijn heeft signaalfunctie, ik wil die functie NIET onderdrukken, maar na tig nachten niet slapen, "onderdruk" ik nu 's nachts en overdag "leef ik ermee" Er zijn ergere dingen, maar leuk is anders.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
444616
Onthoud mijn gegevens!