Speelbos t Laer

Het ligt in een prachtig stuk bos van het Goois Natuurreservaat (bij Eemnes) waar kinderen naar hartenlust takken kunnen verslepen, hutten bouwen, water pompen, dammetjes bouwen en waar picknicktafels zijn om even te snacken. Een dixi toilet net even buiten de hekken  zorgt er voor dat er ook kleine en grote boodschappen gedaan kunnen worden. Het bos is afgezet en daardoor een veilige omgeving.

Onze kleinzoon zei dat hij met school eens geweest was en dat het daar “leuk” was.
Op het parkeerterrein stonden 4 busjes van verschillende Kinderopvangcentrales uit gemeentes uit de buurt. Genoeg adspirant vriendjes of vriendinnetjes dus. De pomp was constant bezet door andere kinderen en aangezien onze kleinzoon 2 x nul op het rekest kreeg toen hij vroeg “of hij ook een keertje mocht” had hij daar snel genoeg van. De kindjes van de opvang hadden blauwe en gele hesjes aan en blijven bij elkaar. Kleinzoon ging dus met ons giga takken slepen en een hut bouwen. We haalden losliggende takken weg bij andere inaanbouwzijnde verlaten hutten. En later bleek dat het een terugkerend iets is: takken van de ene hut naar de andere hut slepen. Toen wij al lang gestopt waren sleepten meisjes takken van “onze” hut naar hun eigen plek!. Onze kleinzoon wilde voetballen. Helaas hadden we alleen een klein balletje bij ons. De doelen werden gefabriceerd van 4 stokken en hij en opa voetbalden. Toen hij “even” zijn handen ging wassen bij de pomp ontdekte hij een jongetje met een “echte” voetbal: Bram werd zijn vriend. Opa en oma zaten op het bankje en het kleinkind had grote pret met Bram.

We hebben eens goed om ons heen gekeken. Geijkte vooroordelen werden vernietigd en….bevestigd. Kleine meisjes met roze laarsjes klommen in bomen en sleepten met mega takken.Een meisje met een giga gevorkte tak probeerde deze tussen 2 boomstammen door te krijgen, ze bleef maar doortrekken zonder inzicht hoe de tak er wél door kon.
Een klein Japans meisje met geel hesje aan commandeerde een stel andere meisjes: “ Kinderen, hier komen” riep ze ( van welke opvang juf zou ze het hebben?)
“Ja, jij ook Vileine( dat verstond ik echt!) “
Een klein meisje ging muiten, ze liep weg en riep hard, achterom kijkend: “Ik ben het zát”. Een ander meisje, roze strikjes in de staartjes, roze crocs aan de voetjes, volgde haar. De eerste zei hard tegen de tweede: “Ben je het ook zo zat! “

Deze grootouders genoten.
Toen kwam kleinzoon met Bram terug “Mag hij wat”?
HIJ wou geen banaan, maar wel wat drinken; er was nog maar één pakje chocomelk.
Ik prikte het rietje er door en liet hem drinken, na een tijdje zei ik dat het genoeg was, draaide het rietje om stak het in het pakje en gaf het aan kleinzoon. “Knap he? “zei die tegen Bram met een hoofdknik naar mij! Een paar tucjes bliefde Bram ook wel. Toen kwam zijn oma hem halen, ze gingen naar huis. Een mooi moment voor ons om ook op te stappen. Onderweg naar huis nog gestopt voor een ijsje.
Onze kleinzoon zei in de auto “Dit was de fijnste dag van mijn leven”
Wat willen grootouders nog meer!

 

Reacties

Ik kan helemaal met jullie meevoelen...wat heerlijk

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
67964d
Onthoud mijn gegevens!