Wanneer ben je een boer?

T.v. Programma Boer zoekt vrouw is weer begonnen. Althans het voorstellen van de “nieuwe” boeren is geweest en in januari gaan we zien, welke vrouwen er op die boeren gereageerd hebben, en “uitverkoren” worden om naar het buitenland te gaan “proberen” of ze met die boer een leven samen willen opbouwen.

Dit keer wonen de Nederlandse boeren namelijk in het buitenland; Roemenië, Frankrijk, Texas, Canada en Zambia. Drie melkveehouders, een (beginnende?) varkensboer en een “vissenkweker”

Die laatste, Marc, lijkt me een intrigerend persoon.
Marc Marie, vaste tafelheer bij De Wereld Draait door, reageerde komisch en alert op Mathijs’ vraag of iemand die een vissenkwekerij exploiteert wel een
boer is: ”Ja, als je jezelf boer noemt BEN je boer. Waarom zou iemand zich BOER noemen als hij dat niet is?”

Toch even opgezocht wat een BOER is: behalve een oprisping en een speelkaart, staan er ook synoniemen als een persoon zonder of met weinig beschaving, een landbouwer én een kolonist in Zuid Afrika.
“Onze ”vissenkweker” zit dan wel niet in Zuid Afrika maar wel in het zuiden van Afrika, het vroegere Noord Rhodesië. Dus uit die hoofde alleen al zou hij zich al bijna BOER mogen noemen.

Ik vind dat de definitie van Marc Marie wel bij bovenstaande definities geplaatst kan worden:
Hij die zich BOER noemt is een BOER!
Reacties

Ik vind dat de definitie van Marc Marie wel bij bovenstaande definities geplaatst kan worden:

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f70a3e
Onthoud mijn gegevens!