Illuminade 2016/2017

Tot 8 januari  (22.00 uur) is in Amsterdam de 2,3 kilometer lange wandelroute langs verlichte objecten..  Beginnend bij de magere brug, als altijd leuk verlicht, langs de Hermitage, bij het Hortus Botanicus in de tuin, het Wertheimpark in en terug langs de Plantage Middenlaan

We liepen hem nu voor het derde jaar (niet aaneensluitend) en vonden deze keer de kwaliteit van de objecten minder als voorgaande jaren.

De dansende boom, groot geprojecteerd, bewoog, als een persoon op een podiumpje bewoog, was grappig! Warmtedetectoren, die de mensen af scanden en waarbij op schermen je warmteuitstraling te zien was, waren ook wel aardig, maar er waren maar 2 licht objecten die me beroerden. “Lightwaves” *) een soort stroom licht die als een grote golf de gracht in leek te gaan en waar je vanaf de straatkant in kon gaan staan en met je hand op een rail de kleuren kon laten veranderen en “Nest” **)een rond vogelnest dat bont gekleurd me niet zoveel deed, maar als het effen kleurde, een prachtig effect gaf.

We waren niet de enigen die deze route NU liepen. Omdat we vroeg én in kerstvakantie tijd liepen, waren er veel gezinnen. We hoorden dingen zeggen als” Hoeveel minuten is het dan nog? “ en “Ik kan niet meer, je loopt te snel ik heb steken in mijn zij” en “Wanneer gaan we nou chocolademelk drinken?” De meeste kinderen die wij zagen waren niet echt geboeid, hoewel de draak? rups? die van kleur veranderde en tegen de muur aan leek te klimmen én de groene verlichte varkentjes wel  kinder ah’s en oh’s trokken.
Altijd leuk om even in Amsterdam te zijn, sfeervol bij de grachten, maar dit was, wat mij betreft, wel het “minste” jaar.

*) Benthem Crouwel Architects en Johan v.d.Wiel
**) Vikas Patil & Santosh Cujar

 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5ec6df
Onthoud mijn gegevens!